Perico, primer semental de raça prienaica

Inicis

Hi havia una vegada...una il·lusió... un somni...una realitat.


Girola és un projecte que es comença a gestar la primavera del 2009.

Comença de la il.lusió de tres joves que volen continuar amb un ofici que s'està perdent, de contribuir en un paisatge pirinenc que s'abandona, de treballar amb una raça, la cabra pirenaica, que es troba en perill d'extinció.

Moni, Joan i Pepe engeguem amb les ganes de la joventut: aquest any hem començat per construir una nau a les afores del poble, al prat de Girola, d'aquí es d'on ve el nom. De moment ens dediquem a la cria de cabrits per carn i estem començant a ampliar el lot de cabra de raça pirenaica, de la qual volem arribar a tenir unes cent mares per poder oferir futures progenitores i sementals.

Aquesta raça encara la podem trobar en petits escamots que conserven poc de la seva puresa racial. Es pot veure en estat salvatge al mig Pallars, en els municipis de Rialp i Llavorsí i en estat domèstic en una explotació de cabrum a la localitat d'Arestui i la nostra al nord del Pallars Sobirà a València d'Àneu.

Les nostres primeres cabres d'aquesta raça arribaren el febrer del 2010 procedents d'explotacions del Pirineu d'Osca, on es conserva una millor puresa de la raça i on també hi ha una associació que es dedica a la conservació de la raça. ARACRAPI.



divendres, 30 de setembre del 2016

Després de tants anys sense publicar, fem aquesta nova entrada amb la intenció de presentar-vos el nostre nou blog. El podreu seguir a l'enllaç que compartim més a baix i esperem mimar-lo i actualitzar-lo amb regularitat. Us animem a entrar-hi!

http://formatgeriagirola.blogspot.com.es/

Allà intentarem explicar les experiències viscudes amb el nostre ramat de cabres, a València d'Àneu, així com mantenir-vos al dia de les novetats a la nostra recent estrenada formatgeria.

Salut,

Pepe, Joan i Moni

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada